Doetinchemmer Rutger Groot Wassink is wethouder in Amsterdam: ‘Ik ben graag heel links’

HET GESPREKDOETINCHEM - Geboren en getogen Doetinchemmer Rutger Groot Wassink (44) heeft Amsterdam aan zijn voeten liggen. De wethouder, leider van GroenLinks, won in maart 2018 de gemeenteraadsverkiezingen en is sindsdien de machtigste man in de hoofdstad. 

 1. Sluis bij Eefde mogelijk op slot, schepen uit voorzorg alleen nog op aanvraag door ‘Poort van Twente’
  PREMIUM

  Sluis bij Eefde mogelijk op slot, schepen uit voorzorg alleen nog op aanvraag door ‘Poort van Twente’

  Rijkswaterstaat sluit niet uit dat de sluis in het Twentekanaal bij Eefde moet worden afgesloten vanwege de lage waterstanden. Als dat gebeurt, heeft dat zeer grote economische gevolgen. De sluis – ook wel Poort van Twente genoemd – is een belangrijke, logistieke schakel in de Europese scheepvaartverbinding. Om het water in het Twentekanaal op peil te houden, is Rijkswaterstaat vanochtend bij de sluis begonnen met het beperkt doorlaten van schepen.
 2. Lochem werkt aan nog meer historie: ‘Maar in de zomer de boel op kop, dat lijkt me geen goed plan’
  PREMIUM

  Lochem werkt aan nog meer historie: ‘Maar in de zomer de boel op kop, dat lijkt me geen goed plan’

  Lochem heeft alweer een nieuw plan klaarliggen om de binnenstad aantrekkelijker te maken. Op dit moment wordt gewerkt aan de Molenpoort en de Noorderwal. In het nieuwe plan is de Walderpoort aan de beurt. De stad Lochem wil de historische sfeer terug. Ondernemers vrezen voor de planning van de werkzaamheden aan de Markt. ,,In de zomer de boel op kop dat lijkt me geen goed plan.’’

Achterhoek