Zo komt de nieuwe winkel van Dokado er uit te zien
Volledig scherm
Zo komt de nieuwe winkel van Dokado er uit te zien © Richard Stegers

Dokado vult gapend gat op Veemarkt Borculo

BORCULO - Het ‘gapende gat’ van Borculo verdwijnt. Dokado gaat op de Veemarkt een nieuwe winkel bouwen.

Het ‘gapende gat’ aan de Veemarkt in Borculo is al jaren een doorn in het oog van veel inwoners van het Berkelstadje. Maar daar komt nu een einde aan, want het terrein wordt volgebouwd. Met de sloop van de panden aan de Veemarkt 3, 5 en 7 ging onlangs het nieuwbouwplan van start. Op de locatie wordt de nieuwe winkel van Dokado gevestigd.

Ernst en Jeanet ter Avest van Dokado Mode hadden al veel langer de intentie om een nieuwe winkel aan de Veemarkt te bouwen. Het eerste plan dateert al van 2006. Door allerlei omstandigheden kwam het steeds niet tot uitvoering. Maar de ondernemers hielden vol en zien hun wens nu toch uitkomen. 

Ernst en Jeanet ter Avest
Volledig scherm
Ernst en Jeanet ter Avest © Richard Stegers

Drie appartementen

Op de plek komt een ruime winkel van 700 vierkante meter. Dat is twee zo groot dan het huidige onderkomen. Boven de zaak worden drie appartementen gerealiseerd. Het is de bedoeling dat het project eind 2020 is afgerond. De nieuwe winkel zal waarschijnlijk al eerder worden geopend. Tot die tijd blijft Dokado overigens gewoon geopend. 

De huidige ingang van de modezaak aan het Muraltplein 5 wordt gepromoveerd tot hoofdingang. De ingang bij de Veemarkt wordt afgebroken.

Graag winkel bezoeken

Onlangs nam het team van Dokado, genodigden waaronder collega-ondernemers, buren en de wethouder afscheid van het gebouw met bijgebouwen en werd de sloop en wederopbouw van het terrein gevierd. „Een grotere zaak was hard nodig. We zijn de afgelopen jaren namelijk flink uit ons jasje gegroeid”, vertelt Ernst ter Avest.  „We verkopen mode en merken dat mensen daarvoor graag een fysieke winkel bezoeken.” 

Achterhoek