Door weilanden, over droge sloten en langs de Keizersbeek

VIDEOIJZERLO -  De jachtleider had de 33 ruiters nog gewezen op de sloten rondom IJzerlo, die allemaal droog stonden, maar de deelnemers aan de slipjacht zagen even later dat er in de Keizersbeek nog wel wat water stond. De meute honden en ruiters denderde over de oevers van de beek in het buitengebied van IJzerlo. 

Vanwege die droogte was het voor de jachthonden van de Koninklijke Nederlandse Jachtvereniging moeilijk om het spoor van de ‘vos’ te volgen.

Ingrediënten

Volledig scherm
De meute honden en ruiters passeerde woensdagmiddag ook de Keizersbeek. © Theo Kock

De slipjacht trok woensdagmiddag door vooral de weilanden in het gebied tussen Aalten en IJzerlo. Om één uur werd er een borrel geschonken, een hapje geserveerd, een van de paarden plaste nog eens uitbundig, de meute jachthonden rende opgewonden heen en weer: het zijn de vaste ingrediënten. 

Ruiters en honden waren te gast bij het Hippisch Centrum De Achterhoek, waar ze ’s middags kort na één uur vertrokken. Deze slipjacht van 2018 telde drie runs en een totale lengte van iets meer dan 21 kilometer.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Achterhoek