Volledig scherm
PREMIUM
Louise Brokken en Marinus de Bruijn. © Jan van den Brink

Dringend gezocht: chauffeur die de camper van Louise en Marinus naar Compostella rijdt

DOETINCHEM - Gezocht: iemand die drie maanden lang de camper van Marinus de Bruijn en Louise Brokken uit Doetinchem wil besturen. Naar Santiago de Compostella. Zelf willen ze met de fiets. Marinus werd vier jaar geleden opgegeven, maar leeft nog.

Wie Marinus de Bruijne (67) in zijn rolstoel ziet zitten, verwacht niet direct een fanatiek fietser. Maar dat is hij wel. ,,Ik zit dit jaar al op meer dan 6000 kilometer”, zegt De Bruijne lachend als hij de verbazing op het gezicht van de verslaggever ziet. ,,Ik fiets met mijn armen. Daar zit wel kracht in. Het is een bucketlistdingetje. Vorig jaar hebben we parachute gesprongen, volgend jaar willen we naar Santiago de Compostella fietsen.”

,,Marinus fietst met zijn armen, ik heb een elektrische fiets. Anders kan ik hem niet bijhouden”, verzekert zijn partner Louise Brokken.

Quote

Het is een bucketlist­din­ge­tje. Vorig jaar hebben we parachute gesprongen, volgend jaar willen we naar Santiago de Compostel­la fietsen

Marinus de Bruijne
De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Achterhoek