Volledig scherm
Jan Terlouw. © Paul Rapp

‘Drs J Terlouw’ doet nare uitspraken, actie tegen nepaccount

Oud-politicus Jan Terlouw uit Twello wordt lastiggevallen door iemand die hem middels een nepaccount op Twitter 'nare uitspraken’ in de mond legt. Zijn dochter Sanne is in actie gekomen: aan haar oproep om het fake-account bij Twitter te rapporteren wordt massaal gehoor gegeven.

‘Onder het nepaccount janterlouw5 (Drs J Terlouw) worden nare uitspraken gedaan die zgn uit mond van mijn vader komen. Heb gerapporteerd maar helpt niet. Willen jullie alsjeblieft ook rapporteren?', schrijft Sanne Terlouw.

Het nepaccount, voorzien van een foto van de echte Jan Terlouw, is sinds 25 augustus actief. 

De namaak-Terlouw pleit onder meer voor een Nexit, het verlaten van de EU, wat geheel tegen het standpunt van zijn eigen partij D66 in gaat. Ook gebruikt hij woorden als ‘hufter’ en ‘tuig’, geheel tegen de gewoonte van de oud-policitcus en schrijver in.

Nepaccounts komen wel vaker voor. Zo heeft er lang een nepaccount bestaan van de Nijmeegse Burgemeester Hubert Brul, waarin de fake-burgemeester met name veel tweets plaatste die een relatie hadden met diens overgewicht.

Jan Terlouw (87) heeft een eigen account op Twitter dat is te vinden via @JanTerlouw.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Achterhoek