Aanhouding bij de grote politie-inval bij het drugspand in Drempt .
Volledig scherm
PREMIUM
Aanhouding bij de grote politie-inval bij het drugspand in Drempt . © Persbureau Hetink

Drugscriminelen als nieuwe naobers: Breaking Bad in een boerenschuur

DREMPT/ WAMEL - Na wiet en xtc dreigt Nederland ook hofleverancier te worden van crystal meth. Dankzij Mexicaanse drugskartels die Europa willen veroveren. In boerenschuren op het platteland leren Mexicaanse drugskoks hun Nederlandse collega’s het bereiden van de zwaar verslavende en verwoestende drugs. Agenten kunnen maar beter Spaans gaan leren. 

Dalton Staete. Verwijst het grote bord op de houten schuur naar de geuzennaam van de jongens die hier in dit Achterhoekse dorpje opgroeiden? De vier vrijgevochten zonen van de boerderij aan de Zomerweg staan in de volksmond bekend als de ‘Daltons van Drempt’.

Het toegangshek aan de voorkant is afgesloten met een zwaar kettingslot. ‘Pas op rottweiler’, waarschuwt een kleiner bordje. Goed volk gaat achterom. Over het erf walmt een lichte wietgeur. Voor het raam in de keuken staat een jonge vent te roken. Hij neemt een hijs van een joint.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Achterhoek