Landrat Kai Zwicker adviseert: afstand houden, let op hygiene en mondkapje op.
Volledig scherm
Landrat Kai Zwicker adviseert: afstand houden, let op hygiene en mondkapje op. © EV

Duitsers gewaarschuwd voor bezoek aan Achterhoek en Twente

BORKEN - De Duitse regiobestuurder Kai Zwicker waarschuwt zijn landgenoten om voorzichtig te zijn met een bezoek over de grens. ,,Ook bij onze directe buren in de Achterhoek en Twente nemen de besmettingen toe.”

 1. Vordenaren kopen kunstgrasveld van voetbalclub bij elkaar voor een tientje per vierkante meter
  PREMIUM

  Vordenaren kopen kunstgras­veld van voetbal­club bij elkaar voor een tientje per vierkante meter

  Een langgekoesterde wens van voetbalclub Vorden komt volgend jaar uit: dan ligt er een kunstgrasveld op sportpark ’t Grote Veld. Dat wordt gedeeltelijk betaald door de eigen leden en andere Vordenaren. De voetbalclub is een online-verkoop begonnen van stukjes veld om ruim 100.000 euro bij elkaar te krijgen. Wie een tientje neerlegt, ‘krijgt’ een kunststof tegel van 1 vierkante meter.
 2. Thuisbezorgd al uitgespeeld? Zij koken in hun eigen keuken maaltijden die jij (door het raam) kunt ophalen
  PREMIUM
  Video

  Thuisbe­zorgd al uitge­speeld? Zij koken in hun eigen keuken maaltijden die jij (door het raam) kunt ophalen

  Normaal, in de non-coronatijd, werken ze in de catering voor bruiloften, markten of foodtruckfestivals. Nu bereiden ze alle drie, thuis in de keuken, afhaalmaaltijden. Claudia Lafuente uit Olst maakt Boliviaanse lekkernijen. De Palestijnse Jacklin Arraf uit Zutphen kookt vooral ’s nachts, want overdag verdienen de kinderen al haar aandacht en King Wullur uit Deventer takelt zijn Indonesische rijsttafels via een emmer naar beneden. ‘Ik moet ze niet allemaal bij ons op 1-hoog hebben.’

Achterhoek