Volledig scherm
De nieuwste truc om geld te ontfutselen bij een geldautomaat is toegepast bij enkele Rabo-automaten in oa Ruurlo en Beltrum. © Peter Zandee

‘Duwtje’ na invoeren pincode
bij geldautomaat: flink bedrag weg

BELTRUM/RUURLO - De politie waarschuwt voor een’nieuwe’ truc om mensen bij een geldautomaat geld afhandig te maken. Zondag hebben twee buitenlandse mannen met een tenger postuur van rond 1,80 lengte zich ervan bediend bij de Rabo-geldautomaat in Ruurlo. 

Een vrouw die bezig was geld te pinnen, is een flink bedrag kwijtgeraakt. Ook bij de geldautomaat bij het kulturhus Beltrum zijn de mannen opgedoken. Een van hen stoot de bezoeker van de geldautomaat aan als die zijn of haar pincode heeft ingevoerd. Van de verwarring die volgt wordt gebruik gemaakt om een hoger bedrag te ontvangen. 

Bij het slachtoffer in Ruurlo waren twee mannen betrokken. Ze spraken een buitenlandse taal. Op Facebook heeft de politie Berkelland een beschrijving van de twee gegeven. Wie de situatie herkent of meer over de mannen weet, wordt door de politie gevraagd contact op te nemen.

Achterhoek