Volledig scherm
Leerlingen en docenten van de openbare basisschool Villa60 in Eefde. © Foto Villa60

Eefder school ‘omarmt’ het onderwijs

Basisschool Villa60 in Eefde zegt de actiedoelen voor de leerkrachten in het onderwijs te ondersteunen, maar de leerkrachten kozen er vrijdag voor om niet te staken.  ,,Door de landelijke acties en uitingen in de media, wordt er helaas ook een negatief beeld van het werken in het onderwijs gecreëerd. Jammer, want het werken in het onderwijs is juist ontzettend leuk’’, zegt Hans Brinkman, directeur van deze openbare basisschool.

Als ludieke actie hadden de docenten bedacht  om de leerlingen een soort van ring te laten vormen rond het schoolgebouw. ,,We wilden daarmee zeggen: wij omarmen het onderwijs’’, verklaart Brinkman de symboliek.  De foto zou vanuit de lucht worden genomen met behulp van een drone, maar door de harde wind werd toch maar besloten tot een foto van de kinderen voor het schoolgebouw. 

Enthousiasmeren

,,We wilden een positief signaal afgeven’’, zegt schooldirecteur Brinkman. 'De Villa60 in Eefde heeft 145 leerlingen en die krijgen les van tien docenten. ,,Het werken met kinderen aan hun eigen toekomst, geeft zoveel voldoening. Wij willen jonge mensen juist enthousiasmeren om te gaan werken in het onderwijs want we hebben nu en in de toekomst nieuwe collega’s nodig.’’ 

Achterhoek