Feestende mensen tijdens de 22e editie van de Zwarte Cross.
Volledig scherm
PREMIUM
Feestende mensen tijdens de 22e editie van de Zwarte Cross. © ANP

Een huis vol mensen: het blijft gek dat we dat ruim twee jaar niet hadden

column mirjam de jongeNog niet zo lang geleden verlangde ik zo keihard terug naar normaal. Weer gewoon spontaan op visite, naar een lezing, festival, theater, concert, avondje slap ouwehoeren en dansen in de kroeg en eindigen met rood doorlopen ogen in tl-licht met een kapsalon voor je neus.

 1. Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’
  Mijn bevalling

  Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’

  Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Lisa Kuijpers had op haar 17e een verrassingsbevalling: zij wist tot op het moment dat ze haar zoontje kreeg niet dat ze zwanger was.
 2. Aanpak desolaat restaurant bij entree Deventer duurt nog langer, tijdelijke bewoners zijn koning te rijk
  PREMIUM
  met video

  Aanpak desolaat restaurant bij entree Deventer duurt nog langer, tijdelijke bewoners zijn koning te rijk

  Het ‘leegstaande’ restaurant De Rozentuin langs de N348 bij Epse staat al jaren leeg en wacht op een nieuwe bestemming, maar concrete plannen zijn er nog altijd niet. Intussen vervalt het pand stukje bij beetje, maar daar hoor je de tijdelijke bewoners niet over klagen. Richard Wevers (33) huurt het oude Chinees restaurant antikraak en voelt zich daar de koning te rijk.
 3. Agent draait dienst van 21 uur door boerenprotest: ’Onderzoeken vallen stil, politie niet meer in de wijk’
  PREMIUM
  35

  Agent draait dienst van 21 uur door boerenpro­test: ’Onderzoe­ken vallen stil, politie niet meer in de wijk’

  De voortdurende boerenprotesten trekken een enorme wissel op de Nederlandse politie, die massaal wordt ingezet. Voorzitter Wim Groeneweg van politievakbond ACP kent agenten die een dienst van 21 uur draaien tot 4 uur ’s nachts en de volgende ochtend wéér aan de bak moeten. Zijn collega Jan Struijs (NPB) vreest grote consequenties. ,,Opsporingsonderzoeken vallen stil, politie is niet meer in de wijken, onderzoek naar lokale drugsdealers wordt stopgezet.”

Achterhoek