Een kerstsukje voor jezelf, eentje voor ’n ander

ZELHEM - Corrie weet nog niet welk kerststukje ze gaat weggeven. ,,Ik weet nog niet welke van de twee ik het mooiste vind.” Corrie is een van de deelnemers aan de vroege kerstlunch op zorgboerderij De Stek van Maria Aaldering aan de Wittebrinkweg in Zelhem. 

Volledig scherm
Maria Aaldering tussen de deelnemers: ,,Ik hoor vaak dat veel mensen opzien tegen de feestdagen.” © Theo Kock persfotografie

Daar werd zaterdag in twee groepen, dertig mensen ’s ochtends en nog eens dertig ’s middags, gewerkt aan kerststukjes. Elke deelnemer mag er twee mee naar huis nemen: eentje voor zichzelf, de ander om weg te geven, bijvoorbeeld aan iemand die wel een opkikkertje kan gebruiken.

Want contact dat is het doel van deze vroege werkzame kerstlunch. ,,We hebben al twee keer kerststukjes gemaakt waarvan de opbrengst voor een goed doel was”, vertelt Maria Aaldering. Dit keer is de doelgroep dicht bij huis.

,,Ik hoor vaak dat veel mensen opzien tegen de feestdagen, omdat ze dan alleen zijn. Door kerststukjes te maken en er eentje weg te geven kun je ook contact maken.” Daarom werd er ook gezamenlijk gegeten.

Achterhoek