Volledig scherm
PREMIUM
Drugslab-in-wording in het buitengebied van Baak, vorige maand ontdekt. ,,Geregeld wordt op het platteland een drugslab gevonden en we hebben hier steeds meer leeg vastgoed’’, zegt burgemeester Mark Boumans van Doetinchem. © DG

Een op zeven Achterhoekse boeren benaderd door crimineel, meldt dit rapport: ‘Het komt deze kant op’

DOETINCHEM - 15 procent van de boeren in de Achterhoek is wel eens benaderd door criminelen. Die willen het vastgoed gebruiken als drugspanden. ,,Als we niet oppassen is drugs dadelijk het belangrijkste exportproduct van de Achterhoek”, zegt Mark Boumans, burgemeester van Doetinchem. ,,Dat is het laatste dat we willen.”

In de Regiodeal met het Rijk waarbij de Achterhoek 20 miljoen euro vanuit Den Haag krijgt om onder meer de gevolgen van krimp te bestrijden, is ook de paragraaf ‘ondermijning’ opgenomen.

Die zat er aanvankelijk niet in, zegt Boumans. Die is als burgemeester van Doetinchem voorzitter van de Achterhoek Board, die de Regiodeal heeft binnengehaald.

,,Maar het Rijk wilde dat graag als onderdeel van de deal. Daarbij gaan we als acht Achterhoekse gemeenten – Montferland doet ook mee – ons richten op de criminaliteit van het buitengebied.”

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Achterhoek