Volledig scherm
Leerlingen van de Internationale Schakelklas in Winterswijk druk bezig met het versieren van de doeken voor Wereld Vluchtelingendag in Winterswijk. © Baukje Noordhoek

Een tent vol verhalen op volle vluchtelingendag in Winterswijk

WINTERSWIJK - 26 jonge vluchtelingen uit landen als Syrië, Irak, Eritrea en Afghanistan vertellen hun verhaal op Wereld Vluchtelingendag, donderdag 20 juni. De leerlingen van de Internationale Schakelklas (ISK) van het Gerrit Komrij College in Winterswijk staan die dag in een tent op de parkeerplaats naast de Rabobank, hoek Torenstraat en Burg. Bosmastraat.

Volledig scherm
Leerlingen van de Internationale Schakelklas in Winterswijk druk bezig met het versieren van de doeken voor Wereld Vluchtelingendag in Winterswijk. © Baukje Noordhoek

De klassieke driehoekstent van drie bij vier meter wordt gebouwd van doeken die zijn versierd door de leerlingen, onder begeleiding van kunstdocente Baukje Noordhoek.

,,We zijn al weken druk met het versieren van het textiel waarop leerlingen met tekeningen, symbolen en teksten hun verhaal vertellen en zo uitleggen wat hun hoop is en dromen zijn’’, zegt zij.

‘Hope and dreams’ is het thema van Vluchtelingendag, die in Winterswijk na het succes van vorig jaar opnieuw groots wordt aangepakt. In de tent op de Markt worden voorbijgangers uitgenodigd om in gesprek te gaan met de jonge vluchtelingen en aan de nog onbeschreven binnenzijde van het doek hun eigen hoop en wensen op te schrijven.

,,Zo wordt het een interactief project met inbreng van de leerlingen en bezoekers en bewoners van Winterswijk’’, zegt Noordhoek. De tent staat er van 12.00 tot 18.00 uur.

Hoorspel en lijflied

In Winterswijk gebeurt nog veel meer rond Vluchtelingendag op donderdag 20 juni. Zo is er een hoorspel van ISK-leerlingen en ArtEZ-studenten in het Doopsgezind kerkje aan de Torenstraat. Die wordt tussen 12.00 en 17.00 uur meerdere keren opgevoerd. Ook wordt hier het speciaal gemaakte ISK-lijflied gespeeld door leerlingen.

En in het pand van de Winterswijkse Uitdaging, eveneens aan de Torenstraat, is een internationale modeshow met kleding uit alle windstreken, getoond door modellen die oorspronkelijk afkomstig zijn uit bijvoorbeeld Soedan, Sierra Leone en Angola. Verder is er muziek en zijn er hapjes. De modeshows zijn om 15.30 uur en 19.00 uur.

Voor alle activiteiten is de toegang gratis.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Achterhoek