Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Dierenbescherming

Eendjes in nood in Winterswijk worden gered door de brandweer en dierenambulance

WINTERSWIJK - De brandweer en de Dierenambulance Winterswijk hebben woensdagmiddag de handen ineen geslagen om acht jonge eendenkuikens te redden uit het riool.

Acht van de tien jonge eendjes die moedereend met zich mee had, vielen in het riool. Zeven konden makkelijk worden gered door een medewerkster van de dierenambulance.

De achtste zat echter in een vertakking van de put en moest met een kabel omwikkeld met duct tape naar boven gevist worden. Ook moesten er nog een aantal stoeptegels verplaatst worden om bij het laatste eendje te kunnen komen.

Uiteindelijk werden alle tien de kuikens weer met moedereend herenigd. 

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Gezelligheid en een goed salaris, dan komen vakantiewerkers wel, weten ze bij Van Dijk Kampen
    PREMIUM

    Gezellig­heid en een goed salaris, dan komen vakantie­wer­kers wel, weten ze bij Van Dijk Kampen

    Hoe krijg je 2000 jongeren zo ver dat ze in hun zomervakantie voor je willen werken? Bij Van Dijk Educatie in Kampen hebben ze het antwoord gevonden: zorgen dat ze het gezellig hebben en leuk kunnen verdienen. Zo krijgt het bedrijf in de zes weken durende zomerpiek alle plekken gevuld, terwijl volgens analyses van onder meer uitzendorganisatie Randstad Groep de krapte op de arbeidsmarkt ‘een historisch hoogtepunt’ heeft bereikt.

Achterhoek