Volledig scherm
Tt-2019-0014472-Borculo uitreiking eerste groene lintje in Berkelland van Groen Links aan Jaap de Boer door jurylid Stefan Nijhuis editie:Achterhoek Foto Reinier van Willigen RVW20191114 © Reinier van Willigen

Eerste Groene Lintje van Berkelland naar Jaap de Boer

BORCULO - Oud-dierenarts Jaap de Boer uit Geesteren heeft donderdagavond het eerste Groene Lintje van Berkelland gekregen. 

Dat gebeurde op een bijeenkomst van GroenLinks in de Weemhof in Borculo. De jury koos De Boer uit negen genomineerden, vanwege zijn de app ‘Helemaal Groen’ voor het opruimen van zwerfvuil. „Het onderwerp is actueel en heeft ook een rol gespeeld bij het invoeren van statiegeld op blikjes en flesjes. Bovendien is zijn app super-praktisch”, aldus jury-voorzitter Stefan Nijhuis. : „Je kunt op de app zien waar zwerfafval ligt, waar mensen al hebben opgeruimd en waar nog je aan de slag kunt. En dat geheel in je eigen tijd, wanneer je maar wilt. Je hoeft geen afspraken met anderen te maken.”

Volledig scherm
Jaap de Boer met zijn buurvrouw Marian de Jong in actie in het buitengebied van Geesteren. © Marjolein Rietman

 GroenLinks wil met het lintje groene initiatieven in Berkelland belonen. De partij deelt al in andere plaatsen de lintjes uit aan mensen die zich ‘groen’ inzetten. „En dat gaan we nu ook jaarlijks in Berkelland doen”, aldus Nijhuis. 

Achterhoek