Volledig scherm
Vanaf eind dit jaar kunnen mountainbikers terecht op nieuwe parcoursdelen in Lochem, Borculo en Ruurlo. © Pim Velthuizen

Eerste nieuwe mountainbikeroutes in Achterhoek nog dit jaar klaar

Mountainbikers kunnen vanaf eind dit jaar hun hart ophalen met nieuwe parcoursdelen in Lochem, Borculo en Ruurlo. Volgend jaar moet de totale honderd kilometer aan nieuwe routes door de Achterhoek klaar zijn.

Er vinden nu nog onderhandeling en overleg plaats met landeigenaren van de grond waar delen van de routes moeten komen te liggen. De grond van het parcours wordt niet opgekocht maar slechts gebruikt, is het idee. De provincie betaalt ongeveer de helft van de kosten. De gemeenten Zutphen, Lochem, Berkelland en Bronckhorst draaien samen op voor de rest van de kosten. 

De nieuwe route  moet het mountainbiken in de regio nieuw leven inblazen. ,,Net zoals mensen speciaal naar de Utrechtse heuvelrug gaan om te sporten, willen we dat ze straks ook naar de Achterhoek komen”, zegt Robert van Aalderen van werkgroep MTB routenetwerk Graafschap.

,,De mountainbikeroute van nu is niet uitdagend”, vindt Van Aalderen. Hij werkt samen met Patrick Jansen van Tracks&Trails - dat zich helemaal geeft toegelegd op het aanleggen van mountain routes. ,,We hebben een schitterend gebied, maar het parcours voor mountainbikers is nu te saai.”

Achterhoek