Volledig scherm
Eline Arentsen met haar held Patrick Roest. © Renate Arentsen

Eline uit Aalten schaatst met haar held Patrick Roest

AALTEN/HEERENVEEN - Schaatsen is haar lust en haar leven. Dankzij de KRO kwam de droom van Eline Arentsen uit Aalten uit. Dik een jaar geleden liep de Eline Arentsen (14) uit Aalten hersenletsel op bij een val van haar crossfiets. Daardoor kan ze haar favoriete sport voorlopig niet meer fanatiek beoefenen: schaatsen. 

Toch kwam in haar revalidatietraject een schaatsdroom uit: op de ijzers met Patrick Roest, haar held. In het ijsstadion Thialf in Heerenveen.

Moeder Renate kan het nog maar amper geloven. De dag in Heerenveen maakte indruk op haar, maar vooral op haar dochter Eline. De verrassing werd mogelijk gemaakt door het KRO-NCRV-programma Betreden op eigen risico. De schaatsgekke Eline diende enkele maanden terug een wens in bij dat programma. Ze wilde schaatsen met olympiër Patrick Roest. Niet Sven Kramer, maar de allrounder uit Lekkerkerk is al jaren de held van Eline.

Hints

Volledig scherm
Patrick Roest zet zijn handtekening op het schaatspak van Eline. © Renate Arentsen

,,Maar we hoorden er niets van terug en het schaatsseizoen liep ten einde. Toen nam het programma opeens contact op”, zegt moeder Renate. ,,We zetten samen alles in scène. Ik vertelde Eline dat we voor haar herstel naar een fysiotherapeut in Heerenveen gingen, gespecialiseerd in schaatsers. Op locatie kreeg Eline steeds meer hints, zoals een mok met een afbeelding van Patrick Roest. Uiteindelijk reden we naar Thialf en daar wachtte de schaatsploeg van Jumbo-Visma op haar. Geweldig om te zien wat dat met Eline deed.”

In Heerenveen maakte de Aaltense kennis met alle schaatsers van de Nederlandse ploeg. Daarna was de schaatsbaan voor Eline en haar held Patrick Roest.,,Ze reden een paar rondjes en spraken met elkaar. Prachtig om te zien”, zegt moeder Renate. ,,Patrick zette zijn handtekening op haar schaatspak. Iedereen ging super om met Eline en ze vroegen haar telkens of ze geen hoofdpijn had. Camera’s legden alles vast.”

Passie

Eline is lid van de Haaksbergse schaatsvereniging IJSCH en schaatste op prestatieniveau in Enschede. ,,Maar dat wil na het ongeval niet meer”, aldus haar moeder. ,,Ze schaatst nu op recreatieniveau, maar schaatsen blijft haar passie. Haar doel van het revalideren is: volledig naar school en volgend seizoen op wedstrijdniveau schaatsen. Dat zegt zo ook altijd als artsen haar vragen wat ze wil bereiken met het revalideren.”

Het gaat momenteel goed met de Aaltense tiener. Ruim een jaar geleden viel ze met fietscrossen. ,,Wat er precies gebeurde blijft een raadsel”, zegt Renate. ,,Eline viel op haar hoofd en is twee dagen kwijt. Haar gezicht was kapot. Eerst leek het na wat rust goed te gaan, maar na een tijdje begonnen de hoofdpijnklachten. Het werd steeds erger, tot ze niks meer kon.”

Eline zit nu nog in haar revalidatietraject. Ze kan wel weer halve dagen naar school. ,,Door de fantastische hulp van haar mentor haalde ze het jaar.”

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Achterhoek