Volledig scherm
De routes van 56 en 116 km van de Euregio Gravel Ride © euregiogravelride.nl

Euregio Gravel Ride: wielrennend van 't padje

EIBERGEN - De burgemeesters Joost van Oostrum (Berkelland) en Rob Welten (Haaksbergen) plegen zondag gezamenlijk of tegelijk het startschot voor de Euregio Gravel Ride. Beide wielrenliefhebbers doen zelf ook mee. Van Oostrum ‘moet’ wel als meervoudig titelhouder snelste burgemeester; en Welten is tegelijk voorzitter van het grensoverschrijdende samenwerkingsverband Euregio.

Het logo van de Ronde van Overijssel als organisator lijkt een beetje misleidend voor de tocht die Achterhoek, Twente en Münsterland verbindt. In werkelijkheid zijn vooral de regionale wielerclubs RTC De Stofwolk (Eibergen), Haaksbergse Tour- en Fietsclub HTFC (Haaksbergen) en RSC Stadtlohn 1968 betrokken bij het uitzetten van de route. Een tocht over 56 kilometer en een voor diehards over 116 kilometer voert behalve over asfalt over de meest uitdagende gravelpaden. Inclusief leem en andere ‘semiverharde’ paden, maar eerst even startend bij De Stofwolk op sportpark De Bijenkamp net buiten Eibergen.

Cracks

Ondanks die paden is het juist wel een wielerevenement voor wie van een beetje sneller houdt. Maar meedoen mag op de racefiets, mountainbike of ‘gewone’ fiets. Voor wie graag achter een ‘haas’ rijdt: er doen wat cracks mee. Zoals Marcel Sieberg uit Bocholt, die nu voor Bahrain Merida fietst en negen maal aan de Tour de France meedeed. En Joost Posthuma, momenteel vooral bekend als koersdirecteur van de Ronde van Overijssel. Verder rijdt Han Vaanhold mee, momenteel ploegleider van wielerformatie Sensa-Kanjers voor Kanjers.

Inschrijven voor de Euregio Gravel Ride kan tot en met zaterdag via euregiogravelride.nl

  1. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
    PREMIUM
    video

    Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

    Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.

Achterhoek