Volledig scherm
PREMIUM
Winkelstraat het Weurden in het centrum van Winterswijk. © theo kock

Extra koopzondagen deze zomer in Winterswijk geflopt, behalve voor de Zuivelhoeve

WINTERSWIJK - Slechts twee of drie winkels waren deze zomer open op de extra koopzondagen in Winterswijk. Daarmee is het proefproject dit jaar mislukt. Voor volgend jaar wil de ondernemersvereniging ABH-City op tijd duidelijkheid: wie doet mee en wie niet?

Zo succesvol als de reguliere koopzondag aan het eind van de maand altijd is in Winterswijk, zo'n flop waren de extra koopzondagen deze zomer. Slechts een enkele winkelier had de deuren geopend. Zoals De Zuivelhoeve in de Misterstraat. ,,Heel jammer dat de rest niet open was", reageert eigenaresse Gertrud de Witte. ,,Want ik heb hele goede zondagen gedraaid. De klanten kwamen teleurgesteld bij mij binnen omdat de rest niet open was. Ik hoop echt dat volgend jaar iedereen meedoet. Zelf ga ik zeker weer open. Ze zeggen wel eens dat de omzet verschuift, maar dat was bij mij niet zo. Dit was echt extra.” Ze had vooral ook veel Duitsers in de zaak.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Achterhoek