Volledig scherm
Rechtbank in Zutphen. © DG

Faillissement Blitz Recycling in Doetinchem na inval FIOD

DOETINCHEM - Het Doetinchemse bedrijf Blitz Recycling is dinsdag failliet verklaard door de rechter in Zutphen.  Het bedrijf was gevestigd aan de Melkweg.

Het faillissement was, volgens curator Niek Cornelissen, aangevraagd door het enige overgebleven personeelslid dat geen salaris meer uitbetaald kreeg. ,,Een fraudezaak die in mei van dit jaar aan het licht kwam, is vermoedelijk de oorzaak van het faillissement”, denkt Cornelissen. 

Op 22 mei deed, volgens Cornelissen, de FIOD een inval bij het bedrijf in Doetinchem en ook in Winterswijk. Daarbij werden twee mannen (36 en 39 jaar) en een vrouw (21) aangehouden. FIOD startte een strafrechtelijk onderzoek omdat de drie verdacht werden van btw-fraude bij de handel in oude zilveren sieraden. Bij de inval werd destijds beslag gelegd op enkele kilo's zilver, drie auto's en administratie. 

Het onderzoek startte volgens de FIOD na een signaal van de belastingdienst. ,,Er ligt dan ook een grote vordering vanuit de belastingdienst", zegt Cornelissen. ,,Het gaat om een bedrag van 800.000 euro.”

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Achterhoek