Volledig scherm
Het gemeentehuis in Winterswijk. © DG

Flinke financiële meevaller voor Winterswijk

WINTERSWIJK – De gemeente Winterswijk krijgt een flinke financiële meevaller van het Rijk. In 2020 en latere jaren komt er extra geld van het Rijk. Dat is een meevaller, die nog niet verwerkt is in de Kadernota die volgende week in de gemeenteraad wordt besproken. 

Het college komt bij de begroting in november van dit jaar met voorstellen voor de besteding van het extra geld. Winterswijk krijgt in 2020 ruim 1 miljoen euro meer van het Rijk en in 2021 ruim 800.000 euro.

Dit blijkt uit de zogenoemde meicirculaire van het Rijk. Dit extra geld is onverwacht omdat veel gemeenten in de Achterhoek juist minder geld krijgen.

Kadernota

Het extra geld is niet verwerkt in de Kadernota die het college eerder heeft vastgesteld en die volgende week in de gemeenteraad wordt besproken. Daarin worden diverse bezuinigingen voorgesteld, zoals op het zwembad, de muziekschool en de sportverenigingen.

Het college past de Kadernota nu niet meer aan, laat een woordvoerder van de gemeente weten. ,,Het college houdt vast aan de inhoudelijke keuzes die gemaakt zijn’’, aldus Rick Land. ,,Het college wil de voorgestelde ambities realiseren, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid, armoedebeleid, inclusie, wonen en economie en niet te vergeten het Cultuurkwartier en bezoekerscentrum Terra Temporalis.”

Voorstellen

Het college neemt de tijd om bij de begroting 2020, in november van dit jaar, met voorstellen voor de besteding van het extra geld te komen. 

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Achterhoek