Gaas tussen het hekwerk rond de Steengroeve in Winterswijk moet voorkomen dat reeën vast komen te zitten. Dit hek is van Sibelco. Staatsbosbeheer plaatst op een later moment ook gaas.
Volledig scherm
Gaas tussen het hekwerk rond de Steengroeve in Winterswijk moet voorkomen dat reeën vast komen te zitten. Dit hek is van Sibelco. Staatsbosbeheer plaatst op een later moment ook gaas. © Wim Ruesink

Gaas in hek maakt einde aan beknelling reeën bij Steengroeve Winterswijk

WINTERSWIJK - Gaas tussen het hekwerk rond de Steengroeve in Winterswijk moet een einde maken aan de beknellingen van reeën tussen de spijlen. Sibelco heeft het hek al aangepast, Staatsbosbeheer volgt op een later moment.

Beide partijen beheren een deel van het hekwerk rondom de Winterswijkse Steengroeve, waar reeën lopen. De dieren komen wel eens vast te zitten in de hoge hekken. De beknellingen zijn er al enkele jaren. Zo moest de brandweer in februari 2017 een ree uit het hek bevrijden dat met de heupen tussen de spijlen bleef steken. 

Staatsbosbeheer beheert ook een hek bij de Steengroeve. ,,Het plaatsen van gaas staat op onze planning”, zegt Doreen Rutgers. ,,We hebben onlangs een foto gekregen van een ree dat hier vast zat. Met hulp is het dier weer vrijgekomen en kon het zijn weg vervolgen.”

Detailfoto van het aangepaste hekwerk bij de Steengroeve Winterswijk.
Volledig scherm
Detailfoto van het aangepaste hekwerk bij de Steengroeve Winterswijk. © Wim Ruesink

,,Wij vermoeden dat de reeën in het hek belanden als ze zijn geschrokken van een auto op de nabijgelegen Steengroeveweg. Normaal lopen ze rustig om het hek heen, maar dan rennen ze er in paniek in.”

Wanneer Staatsbosbeheer het gaas plaatst, is nog niet bekend. 

Achterhoek