Langs de Meijerinkstraat in Eefde is een geel lint vol zonnebloemen ontstaan naast de maïsvelden.
Volledig scherm
Langs de Meijerinkstraat in Eefde is een geel lint vol zonnebloemen ontstaan naast de maïsvelden. © Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Geel lint van 25 kilometer aan zonnebloemen verschijnt in Lochem

Fietsers en wandelaars in de gemeente Lochem kunnen het niet missen. In de buitengebieden van Lochem is een waar geel lint aan zonnebloemen verschenen. Over een lengte van 25 kilometer is een baan van een meter breed aan zonnebloemen langs maïsvelden omhoog gekomen.

Vorig jaar werkten tien boeren mee aan het zonnebloemenproject, dat grotendeels in het water viel door de droogte. Dit jaar stonden vijftig boeren een deel van het land af voor een vijftig cent per strekkende meter. Enerzijds om het imago van boeren met maïsvelden te verbeteren en om meer toeristen te lokken. 

Anderzijds om bijen en andere insecten de kans te geven zich uit te breiden in de gemeente Lochem. De gemeente Lochem heeft er een bedrag van dik 18.000 euro voor beschikbaar gesteld.  

Dwars door de maïsvelden bij de Eefdese Enkweg in Eefde  is een geel lint vol zonnebloemen ontstaan.
Volledig scherm
Dwars door de maïsvelden bij de Eefdese Enkweg in Eefde is een geel lint vol zonnebloemen ontstaan. © Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Achterhoek