John Arink in een stal van zijn biologische boerderij.
Volledig scherm
PREMIUM
John Arink in een stal van zijn biologische boerderij. © Jan Ruland van den Brink

Gelauwerde ecoboer: ‘Het klopt gewoon niet. Weet je hoeveel wij importeren aan voer, melkpoeder, chemicaliën?’

Geen krachtvoer en kunstmest van buiten, nul chemicaliën, amper antibiotica. Nooit een melkwagen van FrieslandCampina op het erf. Het boerenbedrijf van John Arink aan de Gasveldsedijk in Lievelde is vanaf 1996 volledig biologisch.

6 reacties

 • R Peters

  1 week geleden
  Voor mij is de coronatijd een openbaring geweest wat betreft inkopen doen bij de boer, de slager in het dorp, de molen voor meel en naar verschillende kwekers voor bloemen. Ik blijf daar zeker mee door gaan. Ik ga ook niet meer naar de supermarkt in de stad, maar naar de supermarkt in het dorp. 1x in de twee http://weken.Al het goede komt van het platte land. Nu heb ik het geluk dat het platteland mijn achterland is. Zomers dus op de fiets boodschappen doen.
 • Leonie Van Erp

  1 week geleden
  Yvonne het klopt wat je zegt! Maar zolang kiloknallers aangeboden worden, blijven ze helaas gekocht worden. Het systeem moet van bovenaf anders. Geen kiloknallers, minder verspilling, en idd gewoon kromme komkommers. Kleinschaliger, dier en natuurvriendelijker en een eerlijke prijs voor de boer. En idd hulde voor deze geweldige boer!!
 • Yvonne Veld

  1 week geleden
  Ik denk dat er veel meer boeren zijn die wel anders willen boeren. Maar zolang de consument bijv. nog kiloknallers voor een enkele euro en kunstmatig gevormde (i.p.v. natuurlijk gevormde) groenten en fruit op het bord wil hebben liggen verandert er niet zo snel iets aan de industrialisatie van het boerenbedrijf. Een eerlijke prijs voor een eerlijk product geeft ook een eerlijker leven voor de dieren. Hier in de buurt helaas geen boer waar je zo (seizoens) producten af kunt nemen.
 • J Visser

  1 week geleden
  Mooi voorbeeld
 • Rudy Noordink

  1 week geleden
  Gelukkig dat er ook agrariërs zijn, die inzien dat we niet op de huidige manier door kunnen gaan. Hopelijk gaan er nog vele volgen. We kunnen niet doorgaan met de huidige manier van boeren, waarbij door het vele vergif gebruik, de monocultuur en de intensieve veeteelt zoveel kapot wordt gemaakt.

Achterhoek