De wegkapitein van FTC Wenters geeft aan dat de groep wielrenners een gevaarlijk punt nadert. Archieffoto uit 2015 ter illustratie.
Volledig scherm
De wegkapitein van FTC Wenters geeft aan dat de groep wielrenners een gevaarlijk punt nadert. Archieffoto uit 2015 ter illustratie. © JV

Geld voor elke gerende of gefietste kilometer om coronaleed voedselbank Winterswijk te verzachten

WINTERSWIJK - Leden van atletiekvereniging Archeus en fietstoerclub FTC Wenters gaan kilometers maken voor de voedselbank in Winterswijk. Voor elke ‘quarantainekilometer’ doneren de sporters geld aan een goed doel dat hinder ondervindt van de coronacrisis.

Het eerste doel is de voedselbank. ,,Voor de volgende acties kun je denken aan een bloemetje aan ouderen in een verpleeghuis, een taart voor thuiszorgteams, alles wat maar een beetje klein geluk brengt”, zegt hardloper Jelle Bosch. Hij bedacht de actie.

Bosch: ,,Hardlopen en fietsen behoren tot de weinige sporten die deze tijd nog beoefend kunnen worden. Als wij onze hobby kunnen blijven uitoefenen, zouden we dan niet een beetje kunnen doen om het leed van anderen te verzachten?”

Hardlopers doneren voor elke kilometer 10 cent en wielrenners dragen 3 cent per kilometer bij. Ook niet-leden kunnen meedoen. Ze kunnen trainingskilometers aanmelden via een email. naar coronaactie@av-archeus.nl.

De Britse sprinter Dina Asher-Smith op het complex van AV Archeus in Winterswijk. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
De Britse sprinter Dina Asher-Smith op het complex van AV Archeus in Winterswijk. Foto ter illustratie. © AV Archeus

Achterhoek