Volledig scherm
Handen af van SKB. © Jan Ruland van den Brink

Gelderlander-Nieuwscafé over ziekenhuisaffaire en winnaar van 100% Winterwijks-trofee

WINTERSWIJK - De Achterhoekse ziekenhuisaffaire is het belangrijkste thema van het Nieuwscafé van De Gelderlander in Winterswijk vrijdag 31 januari. Daarnaast is koffiefabrikant Gerrit Hesselink, winnaar van de 100 procent Winterswijk-trofee, te gast.

Voor de discussie over de toekomst van de Achterhoekse ziekenhuizen Slingeland en SKB zijn drie gasten uitgenodigd. Allereerst  ziekenhuisdeskundige Ad Huijsmans, die eerder aangaf dat het nieuwe ziekenhuis aan de A18 in Doetinchem lang geen 200 miljoen euro hoeft te kosten.

Daarnaast is Hendrik Jan Mensink uitgenodigd. Hij heeft zich als voorzitter van de stichting Behoud SKB intensief bemoeid met de discussie over de ziekenhuizen. Henk Wubbels is bezig in Doetinchem een vergelijkbare stichting op te richten, om ook het geluid uit de West-Achterhoek te laten horen. Ook hij schuift aan bij het Nieuwscafé.

Koffie

Gerrit Hesselink heeft tijdens de nieuwjaarsreceptie de  100 procent Winterswijk-trofee gekregen, omdat het 135 jaar oude koffiebedrijf Hesselink een goede ambassadeur is voor Winterswijk.  Hij komt vertellen hoe het bedrijf er nu voor staat.

Het Nieuwscafé Winterswijk van De Gelderlander wordt gepresenteerd door Jan Bart Wilschut en Tanja Kits en wordt vrijdag 31 januari gehouden in Sociëteit Het Pakhuys van 18.00 tot 19.00 uur. Na afloop is er gelegenheid om te borrelen en na te praten.

Volledig scherm
JV 03122019 Winterswijk SKB Ziekenhuis / Foto : Jan Ruland van den Brink © Jan Ruland van den Brink

Achterhoek