Burgemeester Sebastiaan van 't Erve krijgt bloemen in de gemeenteraad van Lochem nadat de raad besloot om hem aan te bevelen voor een tweede termijn als burgemeester van Lochem.
Volledig scherm
Burgemeester Sebastiaan van 't Erve krijgt bloemen in de gemeenteraad van Lochem nadat de raad besloot om hem aan te bevelen voor een tweede termijn als burgemeester van Lochem. © Arjen Dieperink

Gemeenteraad Lochem achter herbenoeming burgemeester Sebastiaan van 't Erve

De eerste raadsvergadering van het politieke seizoen bracht feestelijk nieuws voor de burgemeester Sebastiaan van ’t Erve. De gemeenteraad heeft vanavond immers besloten om hem aan te bevelen voor een tweede termijn als burgemeester van Lochem.  

Op 9 januari eindigt de eerste benoemingstermijn van Van ‘t Erve. Hij liet al eerder aan de fractievoorzitters en de Commissaris van de Koning weten dat hij zich met ‘hart en ziel’ wil blijven inzetten voor ‘de mooiste gemeente van Nederland.’ 

Positief oordeel

De Commissaris John Berends vroeg daarop in april aan de gemeenteraad om een aanbeveling te doen. De vertrouwenscommissie van de gemeenteraad, bestaande uit de fractievoorzitters van Gemeentebelangen, VVD, CDA en PvdA, heeft zich de afgelopen maanden een oordeel gevormd over het functioneren van de burgemeester. En vanavond maakte de raad op basis van dat oordeel haar beslissing met een positieve aanbeveling. 

Minister heeft laatste woord

De aanbeveling van de gemeenteraad wordt via de Commissaris van Koning naar de Minister van Binnenlandse Zaken gestuurd. Minister Kajsa Ollongren moet op basis van deze aanbeveling de uiteindelijke beslissing nemen over de herbenoeming.

Achterhoek