De uitgedunde gemeenteraad van Aalten.
Volledig scherm
PREMIUM
De uitgedunde gemeenteraad van Aalten. © DG

Gemeenteraden vinden trucs om toch te 'vergaderen’

DOETINCHEM/ WINTERSWIJK - In tijden van corona vinden de Achterhoekse gemeenteraden toch manieren om tot democratische besluitvorming te komen. Doetinchem en Winterswijk geven en petit comité een klap op de hamerstukken. 

In Doetinchem, Winterswijk en Oude IJsselstreek staat (stond) voor donderdagavond een raadsvergadering geagendeerd. In Doetinchem en Winterswijk gaan deze ook door, maar in beide gevallen in select gezelschap: alleen de burgemeester en de griffier zijn aanwezig. 

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Achter de schermen bij de GGD na drie maanden hoogspanning: ‘We zijn de chaos voorbij’
    PREMIUM

    Achter de schermen bij de GGD na drie maanden hoogspan­ning: ‘We zijn de chaos voorbij’

    De coronagolf op de Veluwe was nog maar net over zijn hoogtepunt, toen de Vion-slachterij een besmettingshaard bleek. In het oog van de storm moest de GGD Noord- en Oost-Gelderland dealen met crises binnen de crisis, terwijl het volgende megaproject voor de deur stond: massaal testen en traceren. Corona vraagt het uiterste van de GGD. ,,Heerde drukte ons met de neus op de feiten. Zo van: het gebeurt echt en het gebeurt hier.”

Achterhoek