Volledig scherm
Politieonderzoek in Hummelo na de vondst van de botresten. © Foto Theo Kock

Gevonden botten Hummelo blijken van vermiste dakloze

updateHUMMELO - De vermissing van de sinds april 2010 spoorloze Ger Homma is opgelost. De botten die vorige week zijn gevonden in een bosperceel, blijken toe te behoren aan de man die destijds leefde in Het Passion, een opvangtehuis voor dak- en thuislozen aan de overkant van de weg.

Dat is gebleken uit onderzoek van de gevonden botresten door het NFI. Er is een match gemaakt met materiaal uit de databank vermiste personen, waarin dna ligt opgeslagen van mensen die al jaren vermist zijn.

De recherche heeft geen aanwijzingen gevonden dat Homma door een misdrijf om het leven is gekomen en sluit daarom het onderzoek.

De nabestaanden van Homma zijn door de politie op de hoogte gebracht van het vaststellen van de identiteit van hun familielid, dat sinds ruim acht jaar vermist was.

Volledig skelet

Volledig scherm
Onderzoek in het bosperceel bij Hummelo. © Foto Theo Kock

De botresten, volgens een politiewoordvoerder een vrijwel volledig skelet, werden vorige week dinsdag gevonden door een wandelaar die in het bosperceel op zoek was naar fazanten. Daarbij lag ook een portemonnee met identiteitsbewijs van Ger Homma, zo bevestigt de politie.

Na de vondst begon de politie meteen een groot onderzoek en zette het perceel af met linten. De vindplek werd beschouwd als een plaats delict en werd ’s nachts bewaakt. De volgende dag werd het onderzoek ter plekke afgesloten en de botten naar het NFI gestuurd.

Dat heeft nu met zekerheid vastgesteld dat het gaat om het skelet van Ger Homma. De botresten worden vrijgegeven en overgedragen aan de familie, die ze kan begraven of cremeren indien gewenst.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Achterhoek