Volledig scherm
Het Slingeland Ziekenhuis heeft bedden gereserveerd voor grieppatiënten. © Jan Ruland van den Brink

Griepgolf: Slingeland reserveert bedden

DOETINCHEM/WINTERSWIJK - Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem heeft  besloten deze week bedden te reserveren voor patiënten met griep. Grieppatiënten worden gezamenlijk op aparte kamers gelegd om te voorkomen dat andere patiënten aangestoken worden.

De griepbedden zijn dinsdag aangewezen op twee klinische afdelingen. Woensdag zijn de eerste acht patiënten met griepverschijnselen op de afdelingen geplaatst. Volgens woordvoerster Saskia Steenbergen van het Slingeland zijn er geen problemen te verwachten. ,,We hebben alles onder controle. Met de griepgolf worden extra maatregelen genomen. We hebben sinds kort bijvoorbeeld de mogelijkheid om met een speciaal testje heel snel vast te stellen of iemand de griep heeft.”

SKB

Binnen ziekenhuis SKB, net als het Slingeland onderdeel van Santiz, zijn nog geen bedden gereserveerd voor patiënten met griep. Het SKB moest vorig jaar tijdens het hoogtepunt van de griepgolf zelfs een patiëntenstop instellen. Daar is nu nog geen sprake van, verzekert Steenbergen.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Provincies zitten in je portemonnee, kunnen zomaar een windmolen in je achtertuin plannen of besluiten om de aanleg van die langverwachte rondweg nog maar eens tien jaar uit te stellen. Wat moeten er gebeuren met de Oostvaardersplassen? Hoe willen partijen de N35 aanpakken? En waar moeten de miljarden van de NUON-aandelen aan worden uitgegeven? Kortom, redenen genoeg om vooral even de Kieswijzer te raadplegen voor je op 20 maart gaat stemmen.

Achterhoek