Volledig scherm
Fractievoorzitter Leo Morren plantte de boom samen met buurtbewoonster Roos Leemereize © GroenLinks

GroenLinks plant boom in Beltrum

BELTRUM  - GroenLinks Berkelland heeft zaterdag in Beltrum een boom geplant. Op deze manier wil de politieke partij bijdragen aan de vergroening en leefbaar houden van de gemeente. 

De afgelopen 5 jaren heeft GroenLinks Berkelland bomen geplant in de vier grote kernen van Berkelland: Borculo, Ruurlo, Eibergen en Neede. In Haarlo werden vervolgens rododendrons gepoot bij de Kluuntjespot. 

Dit voorjaar is Beltrum aan de beurt. In overleg met de gemeente en de bewoners van de nieuwbouw op het ABCTA terrein is er een plek uitgekozen. In Beltrum werd zaterdag een Gleditsia triacanthos (‘Sunburst’) in het openbare groen in deze wijk geplant. Deze boom wordt ook wel de ‘Valse Christusdoorn’ genoemd.

Fractievoorzitter Leo Morren plantte de boom samen met buurtbewoonster Roos Leemereize 

  1. Zonnepanelen verdrijven autocross in Lochem
    PREMIUM

    Zonnepane­len verdrijven autocross in Lochem

    Komt er met de komst van het zonnepark op een perceel aan de Kanaaldijk in Lochem een einde aan bijna 50 jaar traditie met autocrossen? Het bestuur van Auto Cross Club Laren (ACCLa) vreest van wel. ,,Exploitant TPSolar zegt in de publiciteit afspraken met ons te hebben gemaakt over een alternatieve locatie en een jaarlijkse bijdrage van 2500 euro als wij meerkosten hebben. Wij weten alleen van niets. Er is helemaal geen alternatieve locatie,’’ zegt voorzitter Gerard Lokate.

Achterhoek