De Larense schuur waarin onder meer caravans stonden, moet als verloren worden beschouwd.
Volledig scherm
De Larense schuur waarin onder meer caravans stonden, moet als verloren worden beschouwd. © News United/Jan-Willem Kleinhorstman

Grote brand in caravanopslag met asbestdak in Laren onder controle

UpdateEen grote brand heeft vanochtend een schuur met onder meer caravans aan de Ooldselaan in het buitengebied van Laren volledig verwoest. Inmiddels is de brand onder controle, maar de brandweer verwacht nog urenlang bezig te zijn met nablussen. 

Het dak bevat asbest. De verspreiding van asbestdeeltjes is volgens de veiligheidsregio beperkt gebleven tot het weiland van de buurman.  Over de aanwezigheid van asbest zijn de gemeente en de Omgevingsdienst in kennis gesteld. In de oude veeschuur staan ook gasflessen die volgens de brandweer ‘af en toe wat knallen geven’. 

Bij de bestrijding van de brand zijn de korpsen van Laren, Almen en Bathmen betrokken. De brandweer zet ook materieel in voor de waterwinning.  Buurtbewoner Michel Schooneveld heeft vanmorgen 112 gebeld nadat hij bij het passeren van de schuur in zijn auto zwarte rook had zien opstijgen. Inmiddels heeft de rook een veel lichtere kleur.

De brandweer in actie aan de Ooldselaan.
Volledig scherm
De brandweer in actie aan de Ooldselaan. © Merten Simons
De brand in Laren veroorzaakt een grote rookpluim.
Volledig scherm
De brand in Laren veroorzaakt een grote rookpluim. © Gerard van Dijk

Achterhoek