Grote uitslaande brand in kozijnenfabriek in Zelhem: veel rook, geen gewonden

update | videoZELHEM - Vrijdagavond is er rond 21.00 uur brand uitgebroken in een kozijnenfabriek aan de Nijverheidsweg in Zelhem. De brandweer is met groot materieel uitgerukt, maar het leek er vrijdag laat in de avond op dat het pand als verloren kan worden beschouwd.

Bij aankomst van de eerste brandweerlieden sloegen de vlammen al uit het dak van het gebouw. De brand zou in de spuiterij van de kozijnenfabriek zijn ontstaan. 

Twee loodsen stonden in lichterlaaie. Een deel van het dak is ingestort. Het is de brandweer wel gelukt om de twee woningen, die voor de loodsen staan, te redden. Op het moment dat de brand uitbrak, was er niemand in de loodsen aanwezig.

De brand veroorzaakte veel rookontwikkeling. De Veiligheidsregio riep mensen in de buurt op om ramen en deuren gesloten te houden.

Tekst gaat verder onder de foto

De vlammen slaan uit het dak van de kozijnenfabriek in Zelhem.
Volledig scherm
De vlammen slaan uit het dak van de kozijnenfabriek in Zelhem. © RonV Media

Opgelucht

Elise Veenhuis woont met haar man en twee kinderen in een van de twee woningen bij de loodsen. In het andere huis wonen haar schoonouders. Het getroffen bedrijf is van haar (schoon)familie, maar toch overheerst bij haar de opluchting. Iedereen is ongedeerd gebleven, ook haar twee kinderen die op zolder lagen te slapen. Er is alleen materiële schade.

De brand werd ontdekt door een buurman, die onmiddellijk de familie Veenhuis waarschuwde.

Rond 22.30 uur leek de brandweer de brand onder controle te hebben.

De brandweer is met groot materieel uitgerukt.
Volledig scherm
De brandweer is met groot materieel uitgerukt. © GinoPress B.V.

Achterhoek