Half blinde, jonge oehoe die gevonden was in Winterswijk overleden

WINTERSWIJK - De half blinde oehoe die donderdagmiddag was gevonden in Winterswijk, is inmiddels overleden. Het jonge dier was al ernstig verzwakt toen een toezichthouder de oehoe vond. 

Het dier werd door de dierenambulance naar een vogelopvang gebracht. Daar is de uil medisch onderzocht. Volgens wijkagent Willem Saris werd daar duidelijk dat er geen uitzicht was op herstel, zo laat hij weten op Twitter. Vanwege de slechte gezondheidstoestand van de uil is hij ingeslapen. 

Volledig scherm
De halfblinde, jonge oehoe. © Willem Saris
De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Fiscus mocht huurtoeslag bewoners Bronsbergen niet intrekken

    Fiscus mocht huurtoe­slag bewoners Bronsber­gen niet intrekken

    De Belastingdienst heeft ten onrechte de huurtoeslag stopgezet van een aantal bewoners van park Bronsbergen in Zutphen, oordeelt de Raad van State. De fiscus had in 2017 het standpunt ingenomen dat de woningen deel uitmaken van een vakantiebestedingsbedrijf, waardoor de Zutphenaren geen recht op huurtoeslag hadden. Door de Wet op de huurtoeslag, die in 2016 inging, hebben huurders van recreatiewoningen sinds begin 2018 namelijk niet langer recht op huurtoeslag.

Achterhoek