Volledig scherm
Ab Muil bij Dorpshuus Hoeflo in Harfsen, tijdens een verbouwing in 2016. © Foto Hissink

Harfsenaar Ab Muil krijgt lintje in ‘zijn’ Dorpshuus Hoeflo

Harfsenaar Ab Muil werd zaterdagmiddag in zijn woonplaats blij verrast tijdens de viering van het 50-jarig bestaan van Dorpshuus Hoeflo. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Muil kreeg het lintje voor zijn vele verdiensten voor het Harfsense dorpshuis. Hij was in 1969 mede-oprichter en bestuurder van Hoeflo en is nauw verbonden met de Stichting Hoeflo Harfsen. Vanaf 1988 was Muil secretaris van deze stichting en vanaf eind 2013 vervult hij dezelfde functie bij de stichtingen Exploitatie Kulturhus Hoeflo Harfsen en Vastgoed Hoeflo Harfsen. Ook was hij in de jaren 2014 en 2015 secretaris van de Bouwcommissie Hoeflo.

Daarnaast doet Ab Muil nog veel meer voor het Dorpshuus. Hij is een duizendpoot en is bijna dagelijks in het Dorpshuus te vinden. Niet voor niets wordt hij in de volksmond van Harfsen ‘Mister Hoeflo’ genoemd. Mede door zijn inspanningen is het Dorpshuus nu een ontmoetingsplek voor alle inwoners van Harfsen en omstreken.

Motor Club HAMAC

Muil is sinds 1999 in diverse bestuursfuncties ook actief voor Motor Club HAMAC. Vanaf 2013 is hij secretaris van de organisatiecommissie HAMAC-Run. Verder heeft Muil zich ingezet voor Sportvereniging Harfsen en was hij jarenlang volleybalcoach. Ook zat hij in de ledenraad van de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging Arnhem en was hij bestuurslid van de Gorsselse Oude Tractoren Vereniging.

Achterhoek