Harry Vermeegen steekt denkbeeldige veer in ‘hol’ van Achterhoekers: ‘Hebben je fantastisch aan de regels gehouden’

videoDOETINCHEM - Tv-presentator Harry Vermeegen heeft op zijn YouTube-kanaal speciaal een video gewijd aan de Achterhoekers. Volgens Vermeegen, die voornamelijk bekend werd van televisieprogramma's inde jaren 90, verdienen de Achterhoekers ‘een veer in hun hol’. 

,,Want die verdienen jullie. Want jullie hebben de minste coronapatiënten van Nederland. Jullie hebben je fantastisch aan de regels gehouden. Jullie zijn zo min mogelijk het huis uit gegaan. Jullie willen elkaar ook niet besmetten, uit respect voor elkaar, samen’’, zegt Vermeegen in zijn video.

,,De Achterhoek gloreert nu. Jullie zijn op dit moment het béste deel van Nederland. Gefeliciteerd, top! Nederland, neem een voorbeeld aan de Achterhoek.’’

Harry Vermeegen met zijn denkbeeldige veer voor alle Achterhoekers.
Volledig scherm
Harry Vermeegen met zijn denkbeeldige veer voor alle Achterhoekers. © Videostill video Harry Vermeegen

Miggelbrink zegt bedankt namens de Achterhoekers

Bekende Achterhoeker Frans Miggelbrink bedankte Vermeegen namens alle Achterhoekers door met hem te videobellen in zijn coronajournaal.  ,,We zijn er heel blij mee, met die veer in onze reet. Maar één is genoeg, anders komen er veel te veel mensen naar de Achterhoek’’, zegt hij met een knipoog. ,,Als er te veel komen, is het niet zo'n mooie diamant meer.’’ 

Vermeegen kan dat alleen maar beamen: ,,De Achterhoek is gewoonw een heel mooie plek in Nederland.’’

De infectiegraad in de Achterhoek is een van de laagste in Nederland en is daarmee een voorbeeld voor de rest van Nederland. Dat zei ook Ashis Brahma onlangs. Hij is arts infectieziekten bij de GGD Noord- en Oost-Gelderland, waar de Achterhoek onder valt.

Achterhoek