Volledig scherm
PREMIUM
De stuw bij Olst (midden) en de plek waar hij in de rivier gelierd kon worden (daar schuin boven). Onderdeel van de IJssellinie (1953-1964) © Stichting IJssellinie

Hele Liemers en halve Achterhoek waren verzwolgen als de IJssellinie in werking was gesteld. En niemand die het wist

WEHL - Als de IJssellinie, het verdedigingswerk uit de Koude Oorlog, ooit in werking was gesteld, waren grote delen van de Liemers en de Achterhoek onder water gelopen. Jacques Duivenvoorden van de Stichting IJssellinie geeft er maandag in Wehl een lezing over.

Angerlo, Duiven en Pannerden zouden zijn verzwolgen. Het gebied tussen Doetinchem, 's-Heerenberg en Gendringen was een binnenzee geworden. Hoger gelegen dorpen als Wehl en Zeddam waren droog gebleven, maar hadden hordes vluchtelingen te verwerken gekregen. En niemand die het wist. Alleen de burgemeesters waren op de hoogte. 

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?
    PREMIUM
    Video | Serie

    Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?

    Of het nou gaat om de aanleg van wegen, het laten rijden van treinen of bepalen waar ontwikkelaars woningen bouwen. De invloed van provincies in de regio is voor iedereen voelbaar. Ook komend jaar investeren provincies honderden miljoenen euro's. Desondanks blijft traditiegetrouw de helft van de kiezers weg tijdens de provinciale verkiezingen. ,,De enige manier om dat op te krikken is het invoeren van een opkomstplicht'', denkt hoogleraar Monique Leyenaar.

Achterhoek