Volledig scherm
Pomp om meer zuurstof in het water van de Berkel te krijgen © Brandweer Vreden

Help, de vissen gaan dood! Brandweer zorgt voor zuurstof in Berkel

Ook de vissen in de Berkel hebben last van de hitte en droogte. De brandweer in het Duitse Vreden heeft donderdagavond zelfs ingegrepen om vissterfte te voorkomen. 

Door het zeer lage zuurstofgehalte in het water dreigden vissen massaal het loodje te leggen. De brandweer zette een pomp in waarmee het water uit de Berkel werd opgezogen en weer verneveld werd teruggespoten in de rivier. Zo komt er meer zuurstof in het water. In overleg met de gemeente Vreden is besloten om het vernevelen de hele nacht door te zetten. De brandweer is tot vrijdagmorgen 9 uur in actie geweest.

  1. Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Provincies zitten in je portemonnee, kunnen zomaar een windmolen in je achtertuin plannen of besluiten om de aanleg van die langverwachte rondweg nog maar eens tien jaar uit te stellen. Wat moeten er gebeuren met de Oostvaardersplassen? Hoe willen partijen de N35 aanpakken? En waar moeten de miljarden van de NUON-aandelen aan worden uitgegeven? Kortom, redenen genoeg om vooral even de Kieswijzer te raadplegen voor je op 20 maart gaat stemmen.

Achterhoek