Henk Jan Tannemaat wordt de nieuwe wethouder voor Winterswijks Belang.
Volledig scherm
Henk Jan Tannemaat wordt de nieuwe wethouder voor Winterswijks Belang. © Jan Ruland van den Brink

Henk Jan Tannemaat wordt nieuwe wethouder in Winterswijk

WINTERSWIJK - Henk Jan Tannemaat (54) wordt de nieuwe wethouder in het college van de gemeente Winterswijk. Hij volgt de vorige week opgestapte Wim Aalderink op.

,,Na 14 jaar van alles roepen in de raad, is het nu tijd dat ik zelf als wethouder aan de slag ga. Ik heb er heel veel zin in, al is de aanleiding dat ik nu wethouder word niet zo fijn", aldus Henk Jan Tannemaat (Winterswijks Belang). Hij doelt op het vertrek van Wim Aalderink die door gezondheidsproblemen gedwongen was zijn baan op te geven. 

Tim Jonker

De nieuwe wethouder wordt komende donderdag tijdens de raadsvergadering geïnstalleerd. Tim Jonker wordt de nieuwe fractievoorzitter van Winterswijks Belang in de gemeenteraad. De vijf zetels tellende fractie wordt aangevuld met de benoeming van Gea Oonk. 

Tannemaat krijgt dezelfde portefeuille als zijn voorganger: economie, centrum, cultuur, infrastructuur en werk en inkomen. Hij wil zo snel mogelijk aan de gang met drie voor Winterswijks Belang belangrijke thema's: Terra Temporalis (bezoekerscentrum bij de Steengroeve), het Cultuurkwartier en de nieuwe centrumvisie.

Twee petten

Tannemaat zit al 14 jaar voor Winterswijks Belang in de raad. Als voormalig voorzitter van ondernemersvereniging ABH City werd hem vaak voor de voeten geworpen met twee petten op te zitten. Zelf zei hij daar in een interview met De Gelderlander over: ,,Als je in zo’n dorp als Winterswijk actief bent, heb je al snel meerdere petten op, dat is niet te vermijden.” Het voorzitterschap van ABH City gaf hij een jaar geleden toch op.

Nieuw college

Vorig jaar nam Henk Jan Tannemaat het voortouw bij het vormen van het nieuwe college, dat behalve uit WB bestaat uit Inge klein Gunnewiek (VVD), Elvira Schepers (PvdA) en Tineke Zomer (GroenLinks). Het CDA had na een flinke aanvaring met WB begin februari de stekker getrokken uit het college met Winterswijks Belang. ,,Met de nieuwe collegepartijen was er meteen een klik”, vertelde Tannemaat in een eerder interview. De samenwerking nu, met een coalitie met vier gelijkwaardige wethouders, bevalt goed. ,,Als het aan ons ligt gaan we na deze periode gewoon verder”, aldus Tannemaat.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Achterhoek