Volledig scherm
PREMIUM
De droogte in de Achterhoek is vanuit de lucht goed zichtbaar. © gerald harmsen

Hier sloeg de 'ontgroening' het hardst toe

Nergens in Nederland kleuren de velden meer geel en bruin dan in het Achterhoekse Steenderen. De invloed van de droge en warme zomer is hier het meest zichtbaar.

De omgeving van Steenderen in de Achterhoek heeft vergeleken met de rest van het land het meeste ‘groen’ verloren: 16,8 procent.

 1. Drummers? Volgens Zutphenaar Aldert Glas zijn dat perfectionisten die niet kunnen dansen
  PREMIUM

  Drummers? Volgens Zutphenaar Aldert Glas zijn dat perfectio­nis­ten die niet kunnen dansen

  Het Koelhuis in Zutphen is op zondag 14 april voor de vierde keer het toneel van de Slagwerkdag. Het zal weer een samenkomst worden van enkele honderden drumgekken. Soortgenoten, idolaat van rollende roffels, strak snaredrumwerk en beukende basdrums. Drummers, het is een volkje op zich. Aldert Glas, drummer, slagwerkdocent en organisator van de Slagwerkdag, reageert op enkele stellingen/vooroordelen over drummers.
 2. Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

  Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

  Provincies zitten in je portemonnee, kunnen zomaar een windmolen in je achtertuin plannen of besluiten om de aanleg van die langverwachte rondweg nog maar eens tien jaar uit te stellen. Wat moeten er gebeuren met de Oostvaardersplassen? Hoe willen partijen de N35 aanpakken? En waar moeten de miljarden van de NUON-aandelen aan worden uitgegeven? Kortom, redenen genoeg om vooral even de Kieswijzer te raadplegen voor je op 20 maart gaat stemmen.

Achterhoek