Volledig scherm
PREMIUM
De Leerinkbeek bij Borculo. Links van de beek ligt het gebied in de hoek tussen de N315 (achtergrond) en de N822 waar Eneco een 5 hectare groot zonnepark wil aanleggen. Bij de stuw benut het Waterschap Rijn en IJssel wind- en zonnestroom voor een installatie. © Peter Zandee

Hier wil Berkelland maximaal een ‘half’ zonnepark van Eneco

BORCULO - Bijna unaniem - op OBL na - heeft de gemeenteraad van Berkelland via een motie bepaald dat het zonnepark dat Eneco in een hoek van het gebied rond de Hambroekplassen wil aanleggen slechts 2,5 hectare groot mag zijn. De helft maar van de 5 hectare die Eneco wil.

Berkelland verduurzaamt en wil in 2030 energieneutraal zijn. Maar niet ten koste van alles. Zo is de gemeente terughoudend in het toestaan van grootschalige zonneparken in het buitengebied.

  1. Ik besloot bijna tot een experiment: stilletjes een paar bloembolletjes in zo’n grijze tuin verstoppen
    PREMIUM
    Column Willemien Weerman

    Ik besloot bijna tot een experiment: stilletjes een paar bloembolle­tjes in zo’n grijze tuin verstoppen

    Bijna elke dag loop ik er langs met mijn hond Krummelientje. Langs de grijze voortuin. Vandaag lijkt het grijs nog grijzer. Misschien omdat het bewolkt is en de struiken in de naastgelegen tuinen kaal zijn. Natuurlijk blinkt geen enkele tuin in de winter uit in levendigheid. Maar in deze grijze tuin is geen enkele plant te zien. Zelfs geen verlepte bruine graspol.

Achterhoek