Volledig scherm
PREMIUM
Jan Cremer schreef een briefje aan Annette Bronsvoort, burgemeester van Oost Gelre. Zijn boodschap: de overgrootouders van Cremer hebben in Groenlo gewoond. © Gemeente Oost Gelre

Hij, Jan Cremer, schreef een briefje over z’n roots in Groenlo

GROENLO - Jan Cremer schreef onlangs een briefje aan Annette Bronsvoort, burgemeester van Oost Gelre. Want wist zij wel dat zijn overgrootouders uit Groenlo ‘stammen’? Bronsvoort kwam maandagavond in haar nieuwjaarsspeech terug op het handgeschreven briefje.

Volledig scherm
Ik Jan Cremer © ADN Beeldredactie

‘Misschien interessant voor u te weten dat mijn grootouders uit Groenlo stammen’, schrijft de auteur van onder meer Ik, Jan Cremer. ‘Vanaf 1818 zijn de Cremers in Nederland en hun eerste stappen zetten ze in Groenlo’. Cremer bedoelt overigens zijn overgrootouders. Dat staat ook in zijn boek Fernweh.

Bronsvoort vond de boodschap van Cremer (78) zo leuk dat ze het deelde tijdens de nieuwjaarsreceptie. ,,De brief is geschreven op papier van een Duitse Gasthof. Ik zie helemaal voor me hoe hij in Landgasthof Schwanen in Bad Bellingen aan een tafeltje zit en denkt: laat ik mevrouw Bronsvoort, de burgemeester van Oost Gelre, eens een briefje schrijven.’”

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Achterhoek