Volledig scherm
PREMIUM
Rianne te Kaat bezig met de muurschildering langs de Ulftseweg in Silvolde. © Jan Ruland van den Brink

Historie van Silvolde gaat leven met moderne muurschilderingen

SILVOLDE - Een reeks muurschilderingen moet de historie van Silvolde tot leven wekken. De eerste twee kunstwerken zijn gemaakt, met de derde is inmiddels ook begonnen.

‘Niet de tijd
Maar wij gaan voorbij’

Deze tekst stond jarenlang op het pand aan de Ulftseweg 26 in het dorp, waar Robbie Wolters nu een antiekwinkel bestiert. Het is er nu weer te lezen, boven een wekker die uit de muur lijkt te stappen.

Rianne te Kaat maakt ze

Volledig scherm
Rianne te Kaat. © Jan Ruland van den Brink

De muurschildering is gemaakt door Rianne te Kaat, kunstenares uit Arnhem die opgegroeid is in Ulft. Ook de tram ‘Silvolde 50’, enkele huizen verderop, komt van haar hand. De 26-jarige kunstenares maakte de eerste twee schilderingen in het project ‘Muren Gluren’ die zich tot eind dit jaar moet uitbreiden tot minstens tien muurschilderingen op verschillende panden in het dorp.

Het lijkt nu al een succes, want toen Te Kaat op de steiger zat om de muurschildering te maken, was ze bijna net zoveel tijd kwijt aan zwaaien en reageren op de duimpjes en het instemmende getoeter dan met het schilderen zelf. ,,Het is leuk dat er zoveel enthousiaste reacties zijn’’, zegt ze.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Achterhoek