Volledig scherm
© HCOIJ

Hockeyclub grote winnaar sportverkiezing Oude IJsselstreek

ULFT - De Hockeyclub Oude IJsselstreek (HCOIJ) is de grote winnaar van de eerste sportverkiezing in Oude IJsselstreek. HCOIJ ging er met twee van de zes prijzen vandoor, zo werd vrijdag bekendgemaakt in een goedgevulde DRU Cultuurfabriek in Ulft.

Het team Dames 1 van HCOIJ werd verkozen tot Sportploeg van het jaar 2018 en daarnaast ging de Sportpromotieprijs naar de nog jonge hockeyclub uit Ulft (opgericht in 2011). Die won daarmee 1.000 euro voor de club.

Andere prijzen

De andere prijzen gingen naar Roel Hunting (Sportman van het jaar), Bernice Sangers (Sportvrouw), Thessa Gilbers (Sporttalent) en Wilco Giesen (Sporter met een beperking). Zij kregen de afgelopen weken de meeste stemmen van het publiek, dat in elke categorie kon kiezen uit drie genomineerden. Een nominatiecommissie kende de Sportpromotieprijs toe.

Tussen de uitreikingen door hield de in Varsselder opgegroeide Graafschap-verdediger Ted van de Pavert een praatje over zijn weg naar topsport. Ook werd het publiek vermaakt met demonstraties van de acrogroep van de Varsseveldse Gymnastiek Vereniging en twirlers Bastiënne en Benthe den Hartogh. Bovendien zijn de sportkampioenen gehuldigd, die op het podium stonden van een NK, EK of WK.

Volledig scherm
Het team Dames 1 van Hockeyclub Oude IJsselstreek (HCOIJ) vieren het kampioenschap. © PR
De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Achterhoek