Joske Elsinghorst (links) en Rianne van Eijnatten van de organisatie landschappelijke kunstwedstrijd in en rond Eibergen.
Volledig scherm
Joske Elsinghorst (links) en Rianne van Eijnatten van de organisatie landschappelijke kunstwedstrijd in en rond Eibergen. © Frans Nikkels

Hoe mooi is het hier? Breng een ode aan het Berkellandse landschap, met verf, lego of op film

Ondertussen in BerkellandBORCULO – Kinderen en volwassenen in Berkelland kunnen deze maand aan een kunstwedstrijd meedoen. Een creatieve wedstrijd. Uitlegvellen en voorbeelden liggen bij de bibliotheken in Eibergen, Neede, Borculo en Ruurlo. 

 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”
 2. Verpauperde voormalige school in Vorden stoort omwonenden: ‘Zet daar betaalbare woningen neer voor jongeren’
  PREMIUM

  Verpauper­de voormalige school in Vorden stoort omwonenden: ‘Zet daar betaalbare woningen neer voor jongeren’

  Overwoekerend onkruid, een scheefgezakte en vermolmde picknicktafel, een verpauperd gebouw: het pand van de voormalige basisschool De Vordering in Vorden staat er beroerd bij en het terrein oogt verloederd. Dat is omwonenden een doorn in het oog. Zij verlangen dat de gemeente Bronckhorst daar zo snel mogelijk iets aan doet en een nieuwe bestemming zoekt voor het pand aan Het Jebbink. ,,Sociale woningbouw zou een prima oplossing zijn.’’

Achterhoek