Volledig scherm
De hond werd zo zwaar mishandeld dat hij uit zijn lijden moest worden verlost. © Politieagent Willem Saris

Hond tijdens uitlaten in donker bos zwaar mishandeld door onbekenden

In het bos bij Winterswijk is dinsdag een zwaar mishandelde hond gevonden. De hond was er zo slecht aan toe, dat hij uit zijn lijden is verlost.

De politie hoopt dat getuigen zich melden, om te achterhalen wat er precies gebeurd is. De getuigenoproep van gisteren leverde wel wat reacties op, maar of die de politie verder helpen is nog niet duidelijk. De politie heeft met honden in het bos gezocht naar sporen, maar dat leverde nog niets op. ,,We houden alle opties open'', zegt agent Willem Saris.

De eigenaar van de hond woont in de buurt en liep maandag rond 05.00 uur zijn vaste rondje met de hond. De hond liep onaangelijnd door het donkere, stille bos. Enkele honderden meters voor zijn baasje uit begon hij plotseling te blaffen. ,,Een agressief soort blaf. Dat hield even aan. Daarna werd het stil'', zegt Saris. Even later trof de eigenaar zijn hond aan, in de berm van de zandweg.

Meerdere verwondingen

De hond had meerdere verwondingen: een schedelbreuk, een open wond aan de borst en een achterpoot uit de kom. De hond was er zo slecht aan toe, dat hij uiteindelijk door een veearts uit zijn lijden is verlost. De eigenaar van de hond woont in de buurt van het bos en is erg geëmotioneerd, zegt Saris. ,,Het is een echte dierenliefhebber. Altijd met dieren bezig.'' Op wat voor manier de hond precies is mishandeld, wordt nog onderzocht door een deskundige, zegt Saris.

Het gebied rond de Kreilweg is nagenoeg onbewoond, zegt de agent. De politie heeft meerdere buurtbewoners benaderd voor het onderzoek. ,,Maar we hebben toch de stille hoop dat ergens iemand is die zegt: 'ik heb daar de laatste dagen iets gezien wat er mogelijk mee te maken heeft'.''

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Stadse Fratsen: Kerstkaart
  PREMIUM
  Column

  Stadse Fratsen: Kerstkaart

  Nu ik er goed over nadenk komen er bij mij eigenlijk niet eens zo heel veel mensen over de vloer. Wekelijks een vrouw die de boel aan kant houdt, maar die komt altijd als ik er niet ben. Pas nog een vriend van me die de tuin doet. Soms mijn buurman. Wat langer geleden twee mannen die een boekenkast in elkaar zetten. En natuurlijk mijn vriendin, al ben ik meestal bij haar. Maar vorige week waren er op een avond ineens vier dames. Mijn vriendin en drie vriendinnen van haar. Mijn huis was de plek van samenkomst want ze gingen een verrassingsbezoek brengen aan mijn buurvrouw, die weer van alle vier een vriendin is. Met tussenpozen kwamen ze aangezet. Mijn vriendin als eerste. Voor de tweede werd een stoel aangeschoven en even later voor de derde ook. Ik maakte thee. Toen ik goed en wel weer zat zei de derde dame: ,,Gôh, de eerste kerstkaart is er al weer.'' Er staat inderdaad een kerstkaart op mijn schoorsteenmantel. Mij viel hij al niet meer op maar mijn vriendin had me er pas nog op gewezen. Kan misschien wel een keer weg, had ze er aan toegevoegd. Maar ik had er geen aandacht aan geschonken. De laatste vrouw kwam binnen. Ze bleef staan want ze wilde direct door naar de buurvrouw. Thee hoefde ze ook niet. Wel scande ze snel, zoals vrouwen dat dus kunnen, de woonkamer en zei: ,,Ze zijn vroeg dit jaar, de kerstkaarten.'' Ik pakte de kerstkaart van de schoorsteenmantel want ik begon me af te vragen wie de kaart ook al weer had gestuurd. Tante, natuurlijk. Tante was de enige die me vorig jaar over de post een kerstkaart stuurde. Dit jaar krijg ik er vermoedelijk geen een, want ze is er niet meer. Ik denk dat ik de kaart maar laat staan.

Achterhoek

poll

Het Witte Lint is uitgelopen op een kostbaar debacle, wat moet de provincie Gelderland doen?

 • Het Witte Lint met zijn schuin opgekweekte bomen moet volledig worden hersteld (7%)
 • Er moet een rij normale bomen voor worden teruggeplant (53%)
 • De provincie moet het verlies van 1,6 miljoen euro nemen en de hand op de knip houden (40%)
2057 stemmen