Volledig scherm
De hond werd zo zwaar mishandeld dat hij uit zijn lijden moest worden verlost. © Politieagent Willem Saris

Hond tijdens uitlaten in donker bos zwaar mishandeld door onbekenden

In het bos bij Winterswijk is dinsdag een zwaar mishandelde hond gevonden. De hond was er zo slecht aan toe, dat hij uit zijn lijden is verlost.

De politie hoopt dat getuigen zich melden, om te achterhalen wat er precies gebeurd is. De getuigenoproep van gisteren leverde wel wat reacties op, maar of die de politie verder helpen is nog niet duidelijk. De politie heeft met honden in het bos gezocht naar sporen, maar dat leverde nog niets op. ,,We houden alle opties open'', zegt agent Willem Saris.

De eigenaar van de hond woont in de buurt en liep maandag rond 05.00 uur zijn vaste rondje met de hond. De hond liep onaangelijnd door het donkere, stille bos. Enkele honderden meters voor zijn baasje uit begon hij plotseling te blaffen. ,,Een agressief soort blaf. Dat hield even aan. Daarna werd het stil'', zegt Saris. Even later trof de eigenaar zijn hond aan, in de berm van de zandweg.

Meerdere verwondingen

De hond had meerdere verwondingen: een schedelbreuk, een open wond aan de borst en een achterpoot uit de kom. De hond was er zo slecht aan toe, dat hij uiteindelijk door een veearts uit zijn lijden is verlost. De eigenaar van de hond woont in de buurt van het bos en is erg geëmotioneerd, zegt Saris. ,,Het is een echte dierenliefhebber. Altijd met dieren bezig.'' Op wat voor manier de hond precies is mishandeld, wordt nog onderzocht door een deskundige, zegt Saris.

Het gebied rond de Kreilweg is nagenoeg onbewoond, zegt de agent. De politie heeft meerdere buurtbewoners benaderd voor het onderzoek. ,,Maar we hebben toch de stille hoop dat ergens iemand is die zegt: 'ik heb daar de laatste dagen iets gezien wat er mogelijk mee te maken heeft'.''

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Achterhoek