Volledig scherm
Beekprikken, foto ter illustratie. © Nel Appelmelk

Honderden vissen dood door chloorwater in Osink-Bemersbeek

KOTTEN - In een deel van de Osink-Bemersbeek in Kotten zijn 500 tot 1000 vissen gestorven. Volgens het waterschap Rijn en IJssel is maandag via een hemelwaterafvoer van het gemeentelijk rioleringsstelsel chloorhoudend water in de beek gekomen.

Daardoor is ter hoogte van de Meester Meinenweg in Kotten over een traject van 200 meter honderden dode vissen aangetroffen, waaronder veel beekprikken. 

Het waterschap heeft samen met de gemeente Winterswijk zo snel mogelijk het hemelwaterriool afgedamd om verdere aanvoer van chloorwater te voorkomen. Ook is een deel van de beek met schoon water doorgespoeld. Tachtig vissen die nog in leven waren zijn overgezet naar een ander deel van de beek waar het water nog wel schoon is.

De gemeente Winterswijk en het waterschap onderzoeken de herkomst van de lozing. Het waterschap voert de komende dagen extra inspecties uit bij de beek.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Robot-zorgdier misschien wel zo veilig, om nóg een verlies te voorkomen
    PREMIUM
    COLUMN

    Ro­bot-zorg­dier misschien wel zo veilig, om nóg een verlies te voorkomen

    Regelmatig kom ik bij instituten én instellingen robotdieren tegen. Die worden ingezet bij dementerende ouderen. Ze moeten geluksgevoel en troost bieden aan wie zich eenzaam of geïsoleerd voelt. Met thuis een kat en inmiddels ook een hond, vroegen we ons weleens af: waarom geen écht zorgdier? Naar beide - levende dieren en robotdieren - is in de zorg onderzoek gedaan. Robotdieren hoef je nauwelijks te verzorgen: aan de lader of nieuwe batterijen erin en klaar. En een robot bijt niet en vertoont geen ‘onvoorspelbaar gedrag’, is de wetenschappelijke uitleg.

Achterhoek