Volledig scherm
De Hoofdstraat in Gorssel. © Ronald Hissink

Hoofdstraat in Gorssel wordt 30-kilometerzone

Automobilisten op de Hoofdstraat in Gorssel mogen binnenkort niet meerder harder dan 30 kilometer per uur dwars door Gorssel rijden. Een besluit voor een 30-kilometerzone voor de weg ligt ten inzage bij de gemeente Lochem.

Op de Hoofdstraat gelden nu nog verschillende maximum snelheden. Op sommige delen geldt al wel een maximale snelheid van 30 kilometer per uur, op grote delen niet. Vanaf de provinciale weg N348 tot aan de kruising met de Beukenlaan geldt bijvoorbeeld een snelheid van 50 km/h. 

Als er geen zienswijzen worden ingediend wordt er naar verwachting in oktober gestart met enkele aanpassingen van de weg door het centrum van Gorssel.

  1. Gezelligheid en een goed salaris, dan komen vakantiewerkers wel, weten ze bij Van Dijk Kampen
    PREMIUM

    Gezellig­heid en een goed salaris, dan komen vakantie­wer­kers wel, weten ze bij Van Dijk Kampen

    Hoe krijg je 2000 jongeren zo ver dat ze in hun zomervakantie voor je willen werken? Bij Van Dijk Educatie in Kampen hebben ze het antwoord gevonden: zorgen dat ze het gezellig hebben en leuk kunnen verdienen. Zo krijgt het bedrijf in de zes weken durende zomerpiek alle plekken gevuld, terwijl volgens analyses van onder meer uitzendorganisatie Randstad Groep de krapte op de arbeidsmarkt ‘een historisch hoogtepunt’ heeft bereikt.

Achterhoek