Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ROBIN UTRECHT

Horecabedrijven uit Oost-Nederland die geen coronabewijs gaan checken staan online: ‘Ik weet nergens van’

Op Facebook regent het berichten van horecaondernemers die geen coronatoegangsbewijs zullen vragen aan hun gasten. Er zijn intussen zoveel ondernemers die hun gasten niet gaan checken, dat er complete websites, kaarten en documenten online staan waarin zichtbaar is waar je als gast niet gecontroleerd gaat worden. Alleen zijn sommige ondernemers verrast door het nieuws dat ze op die lijsten gezet zijn. 

11 reacties

 • A.G. de Jong

  1 jaar geleden
  De bevolking zal op een gegeven moment toch echt ‘nee’ moeten durven zeggen als de overheid te ver gaat. En me dunkt dat dit hier het geval is! Dus gewoon niet meewerken aan deze maatregel. Wie gevaccineerd is en toch bang is om alsnog besmet te worden zal neem ik aan ook niet naar de supermarkt gaan of naar een restaurant. En eigenlijk moet je dan ieder menselijk contact (en dierlijk, ook veel diersoorten waaronder katten zijn drager) moeten vermijden.
 • H Dekker v/d Werfhorst

  1 jaar geleden
  Gewoon niet meewerken aan deze onzin. Dan stopt het vanzelf en al die vaxideologen. Ga lekker naar je eigen restaurantje waar wel wordt gecontroleerd. De burgers die burgers gaan controleren. Wat een schandalige ontwikkeling. Om te kotsen.
 • Mart Flierman

  1 jaar geleden
  Iedereen heeft de kans gehad inmiddels, gewoon kappen met dat gezeur nu. Voor angsthazen is er een hele veilige optie: lekker thuis blijven! Komen zeker ook niet in een supermarkt? Of dat dan weer wel... lekker hypocriet. Dat niet iedereen zich als proefkonijn voor een wereldwijd medisch-politiek experiment wil laten lenen, lijkt me heel normaal. Gezonde mensen uitsluiten is dat niet. Dat vaccin doet rare dingen met mensen, met panische angst en diepe haat als zeer ongewenste bijwerkingen.
 • JG Visser

  1 jaar geleden
  Gewoon controleren en als ze niet de klanten controleren 3 maanden sluiten zonder hulp Dan maar failliet
 • Henny Cornelissen

  1 jaar geleden
  Je kan op 3 manieren binnenkomen namelijk met een negatieve pcr test niet ouder dan 24 uur, dan ben je niet besmet met het virus. Dan als je op korte termijn corona hebt gehad en daarvan bent genezen, maar je kan dan opnieuw besmet zijn zonder dat je het weet. En dan volledig gevaccineerde die ook het virus bij zich kunnen dragen en overbrengen. Toch prima gedaan door ons demissionair kabinet, verwarring, angst en paniek en een splijting van onze maatschappij. Hoezo we leven in een vrij land.