Volledig scherm
Genieten in de zon op de Kleine Markt in Lochem. © Archieffoto Ab Hakeboom

Horecaondernemers in Lochem moeten terrassen op elkaar aanpassen

Terrassen in de gemeente Lochem krijgen een vergelijkbare inrichting en vergelijkbaar meubilair. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders opgenomen in het nieuwe terrassenbeleid voor de hele gemeente.

Het college van burgemeester en wethouders heeft een nieuw terrassenbeleid voor de hele gemeente Lochem vastgesteld. Onderdeel daarvan is dat horecaondernemers de terrassen op elkaar moeten aanpassen. Afspraken over de inrichting en het meubilair van de terrassen moeten zorgen voor een aantrekkelijkere uitstraling. Hoe de inrichting en het meubilair eruit gaan zien wordt in een later stadium nog besloten. Nieuw voor horecaondernemers is ook dat ze het terras het hele jaar door open mogen uitzetten. 

Drie jaar

Het nieuwe beleid gaat deze zomer al in in. Voor de nieuwe voorschriften voor terrassen op openbare grond geldt een overgangstermijn van drie jaar. Hierdoor hebben ondernemers de tijd om het meubilair en daarmee de uitstraling geleidelijk aan te passen.

Het terrassenbeleid van de gemeente Lochem was tien jaar oud. Eind 2018 kreeg de gemeente een aantal nieuwe aanvragen voor een terrasvergunning op de Kleine Markt in Lochem. Aanleiding voor het terrassenbeleid waren deze vergunningaanvragen, de wens om de terrassen en de binnenstad van Lochem aantrekkelijker te maken en de wens om overlast te beperken. Betrokken ondernemers zijn betrokken bij het nieuwe terrassenbeleid.

Achterhoek